Wednesday, November 2, 2011

Το δημοψήφισμα και ο Top Chef

Εχθές (01/11/2011) , ο κ.κ. Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα διλήμματα που σκέφτεται να θέσει στον ελληνικό λαό.
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ.

Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος ειδικά για τα δύο τελευταία και σίγουρα οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές έχουν ήδη ξεκινήσεις τις δικές τους εκτιμήσεις.
Η παρακάτω μικρή ιστορία ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στα παραπάνω:

Υπήρχε κάποτε ένας μέτριος σεφ. Ήξερε να μαγειρεύει μερικά φαγητά και κυρίως είχε τη στήριξη του πατέρα του σε ότι και να έκανε. Ο πατέρας του κάποια στιγμή έφυγε από τη ζωή και ο σεφ έμεινε μόνος του. Με κάποιο μαγικό τρόπο ( ελλείψει άλλου συναγωνιστή μάλλον ) ανακηρύχτηκε master / top chef και οι μετοχές του ανέβηκαν κατακόρυφα. Όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν τα φαγητά του. Μία μέρα αποφάσισε να ακολουθήσει μία συνταγή για ένα φαγητό με την οποία ήταν όλοι αντίθετοι και δεν την ήθελαν. Η συνταγή αυτή ήταν τόσο αλλοπρόσαλλη που ακόμα κι ένας junior chef ήξερε ότι θα ήταν σκέτη αποτυχία. Παρόλα αυτά και παρά τις έντονες αντιδράσεις αυτών που θα έτρωγαν το φαγητό ο Master Chef συνέχισε ακάθεκτος χωρίς να ακούει τις φωνές διαμαρτυρίας και να ζητάει την άποψη. Το φαγητό ψήνονταν αργά και βασανιστικά στο φούρνο και 10' πριν το βγάλει ο master chef αποφάσισε να "ακούσει" τους "διαμαρτυρόμενους". Τους θέτει λοιπόν το εξής ερώτημα:
- Θέλετε να βγάλω το φαγητό και να το φάτε ή να το αφήσω να καεί και να μην έχετε να φάτε τίποτα;

Μαζί με το παραπάνω ερώτημα τους θέτει και άλλα δύο εξίσου "σημαντικά".

- Θέλετε να πετάξουμε το φούρνο που αγοράσαμε πριν από 7 χρόνια και να πάρουμε πίσω τον παλιό μας;
- Θέλετε να διακόψουμε τη σύμβασή μας με τη ΔΕΗ και να χρησιμοποιούμε άλλες παροχές ενέργειας;

Καλή μας όρεξη!

0 comments:

Post a Comment