Sunday, November 13, 2011

Java EE 6 Application ως Client για το web service Μη Φυσικών Προσώπων της ΓΓΠΣ

Με αφορμή την πρόσκληση του κ. Σπινέλλη για κατάθεση παραδειγμάτων χρήσης του web service Μη Φυσικών Προσώπων και έχοντας λίγο χρόνο το ΣΚ αποφάσισα να γράψω μία μίνι εφαρμογή για το σκοπό αυτό.
Το maven project που ετοίμασα (http://code.google.com/p/gsisclient) χρησιμοποιεί τις παρακάτω τεχνολογίες
- Java EE 6
- JSF 2
- XHTML
- PrimeFaces 2.2.1

Το παράδειγμα (.war ) έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε GlassFish 3.1 αλλά λογικά θα τρέχει σε όποιον Application Server υποστηρίζει Java EE 6. ( Υπάρχει διαθέσιμο για download στο : http://gsisclient.googlecode.com/files/gsisclient.war )

Για να εκτελεστεί σωστά πρέπει να υπάρχει το http://gsisclient.googlecode.com/files/RgWsBasStoixNSoapHttpPort.wsdl στο root του C: Εναλλακτικά μπορείτε να το αντιγράψετε όπου επιθυμείτε αλλά θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στον κώδικα.
Το παραπάνω δε θα χρειάζονταν αν υπήρχε το σωστό location στο αρχικό WSDL. ( https://www1.gsis.gr/wsgsis/RgWsBasStoixN/RgWsBasStoixNSoapHttpPort?wsdl )
Μετά το deployment στον Application server η μινι-εφαρμογή "τρέχει" στο context /gsisclient 
Ένα printscreen μπορείτε να βρείτε στο : http://gsisclient.googlecode.com/files/gsisclient.png
Τέλος εκτός από την αναζήτηση και προβολή των στοιχείων με βάση το ΑΦΜ, το παράδειγμα περιλαμβάνει και έλεγχο εγκυρότητας ΑΦΜ. Μέσα στον κώδικα υπάρχουν τα κατάλληλα Unit Tests για όλες τις κρίσιμες μεθόδους.

0 comments:

Post a Comment