Tuesday, November 1, 2011

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά

1.11.11 σήμερα... η πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου και νομίζω ότι πλέον πρέπει να επισπεύσουμε τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 'Άλλωστε τα πρώτα "εποχιακά" καταστήματα ήδη έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για ψώνια τέτοιου είδους πριν την παρέλαση ( που δεν έγινε ).
Λέγοντας Χριστούγεννα δεν εννοώ φυσικά όλες αυτές τις αμερικανο συνήθειες που όλοι μας ( πρώτος εγώ ) ακολουθούμε πιστά τα τελευταία χρόνια. Έχουν βέβαια και αυτές τη χάρη τους, κυρίως για τα παιδιά και όντας πατέρας δεν έχω σκοπό να τις σταματήσω φέτος. Και δένδρο θα στολίσουμε και κάλτσες στο τζάκι θα βάλουμε και από όλα θα έχει ο μπαξές.

Πάνω από όλα όμως πιστεύω ότι ειδικά φέτος, χρειάζεται να μπούμε όλοι μας πιο νωρίς στο κλίμα των Χριστουγέννων.  Από σήμερα αν γίνεται.... και ας το κρατήσουμε ( το κλίμα ) για δύο μήνες... Το πνέυμα αυτών των γιορτών αφορά πρωτίστως την αγάπη, τη συμφιλίωση, τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μοιράσουμε απλόχερα την αγάπη μας για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστο... δεν είναι λίγο... το 1/6 του έτους. Ας ξεχάσουμε εμπάθειες, αντιπάθειες, προσωπικές διαφορές,"έχθρες" από τώρα μέχρι να μας έρθει με το καλό το 2012. Ας έρθουμε πιο κοντά στην οικογένειά μας, τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας ή όποιους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους. Ας βοηθήσουμε στο μέτρο που μπορούμε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι κάτι θα αλλάξει μέσα μας αλλά και στην κοινωνία μας. Τα λαμπάκια, τα φωτάκια και οι στολισμοί έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα, αλλά πρίν από αυτά ας φωτίσουμε εμείς πρώτα την καρδιά μας και μετά τον συνανθρώπων μας και ίσως όλα τα υπόλοιπα μας φανούν διαφορετικά.

Ήρθαν τα Χριστούγεννα λοιπόν και η Πρωτοχρονιά!!!

0 comments:

Post a Comment